Hemma igen...

Nu är jag hemma igen.., Bröllopet var trevligt alla var jätte fina och glada och tårtan var super god, den godaste bröllops tårtan jag någonsin har smakat!! Nu sitter jag och myser med min katt moshi men snart ska vi båda sova sött Godnatt Peace Betousi

Blommor


:-)


Mums tårta


Vackra Zoha


Så fina


Betousi på Bröllop


Bästa Bani


Fina Föräldrar


Bröllops bordet


Bröllop

Nu sitter jag i bilen med hela familjen, vi är på väg till ett bröllop, en av mina vänner gifter sig och jag är riktigt glad för hans skull! Det ska bli riktigt roligt ikväll jag ska hallå bloggen uppdaterad med massa foton live från bröllopet!

Lärarutbildningen

Jag sitter på tunnelbanan på väg till universitetet jag har kvällskurs kl 18 till 20 om Strindberg.., jag sitter och tänker på lärarutbildningen som jag till och från har studerat sen 2007,..-jag kom precis på en väldigt intressant grej..-av alla kurser som vi har läst under utbildningen så var det 1 enda kurs som var rolig och lärorik. Den kursen hette Små Barns uppväxtvillkor 7.5hp och var en kurs på avancerad nivå...jag fick betyget B i den kursen vilket är det bästa betyg jag någonsin har fått på denna utbildning! Det roliga och intressanta är att den här kursen inte ingick i programmet utan det var en fristående kurs som jag hade valt själv!!! Då förstår ni kanske kvaliteten på lärarutbildningen vilket är lika med 0

Det går bra nu..




Jag har inte hunnit hålla bloggen uppdaterad på ett tag eftersom jag inte har haft så mycket tid.
Den här helgen var väldigt rolig jag gjorde mycket olika saker och var mycket ute.

I fredags var jag hos vänninan Tess som hade bjudit över några vänner på en förfest med utgång till the flying duck på Vasagatan i Stockholm.

Lördagen spenderade jag med min vän Saman och senare på kvällen åkte jag hem till min kompis Teres där jag fika med henne och en av hennes vänner.

I söndags var jag först på knytkalas med mamma vilket var väldigt roligt att träffa alla min mammas vänninor och käka massa god hemlagad persisk mat =))
Senare träffade jag en annan Therese och gick på stand-up på Big Ben på medis.

Man kan säga att den här helgen var trippel-terese helg. Jag träffade 3 olika terese. Tess, Teres och Therese =)) och det var roligt att träffa alla tre!

Idag har också varit en bra dag..

På kvällen var jag på Minnesskväll/kunskapskväll till minne för hedersmördade Abbas Rezai som mördades för 5 år sedan utav hans flickväns föräldrar och bror. Det var GAPF "Glöm aldrig Pela och Fadime" föreningen som arrangerade minneskvällen/kunskapskvällen.

Sedan gick vi på bio och såg "Unstoppable" som var dåliiiggggg jag somnade flera gånger under filmen, men det var kul att gå på bio på en måndag =)

Senare på kvällen träffade jag Teres igen och jag har precis kommit hem efter denna väldigt långa dag, och nu sitter jag och tänker på min helg som var den första helgen på väldigt länge som jag gjorde såå mycekt saker på!!

Nu ska jag strax lägga mig och sova, men jag tänkte skriva här att det börjar gå väldigt bra för mig i livet..

Jag känner att jag äntligen VET vad jag håller på med och att jag äntligen VILL hålla på med det!

Godnatt världen,
Peace
Betousi



Mitt förflutna har varit en dröm

Mitt förflutna har varit en dröm som jag precis har vaknat upp ur och nu bestämmer jag vad som är och inte är den verklighet som vi kallar livet... Nu är det min tur. Min tid. Nu är jag kung i mitt liv. President. Kjejsare. Farao över mitt eget liv... Allt som har hänt allt dåligt allt jobbigt allt bra allt roligt. Allt som har hänt fram till denna punkt har varit en dröm inget av det har existerat och därför förtjänar det inte att jag spenderar mina tankar på mitt förflutna utan bara på framtiden. Och det är min tid nu, watch out world here I come!!!!!

Tillbaka till verkligheten




Nu är jag hemma i Sthlm igen och tillbaka till verkligheten.
Västerås, och mina 3 härliga dagar där, var en dröm som var så skön att leva i.
Jag hade nog stannat några dagar till om det inte vore för min lilla katt som var ensam hemma.
Nu är jag tillbaka, fast än jag inte riktigt vill, vill gosa med Leo hela veckan, och jag måste göra massa med grejer!

Först på listan är städning!
och sen ska jag gå över till mina föräldrars hus och fika med dem!




Den bästa morgonen på väldigt länge..




Imorse var en härlig morgon. jag väcktes runt 6tiden av min brorson och gick upp och lekte med honom. Sedan klädde jag på honom jätte jätte mycket kläder och så gick vi ut på en morgonpromenad bara jag och han, Han är en så glad liten kille. Han skrattar hela tiden och gnäller inte alls!

Vi var ute i en timme ungefär och försökte hitta någonstans där de säljer kaffe men jag kan säga att en vardagsmorgon i västerås är som en söndagsmorgon i stockholm...Jag kunde inte hitta en endaste pressbyrå eller någon anna stans att köpa kaffe. Jag var inte inne i ccentrum men ungefär 10 min utanför och det fanns INGENTING!!!

Tillslut kom vi fram till mälardalens högskola och där fick vi fika i cafeterian. Alla tittade så mycket på oss. De tyckte nog att jag var rätt ung för att ha ett barn och de förstodd inte varför jag hade tagit med mig min unge till högskolan! HAHA

Jag och leo hade iallafall jätte trevligt och sen kom vi hem och nu ska vi ta en tupplur medans hans föräldrar är på banken!

Det här har varit "by far" den bästa morgonen på väldigt väldigt länge...



underbara västerås





Sitter hemma hos min bror,hans fästmö och deras snart 1årige son LEO

Det är underbart här. Skönt att komma bort från allt för några timmar och bara umgås med den här underbart söta lilla familjen!!

Idag började bra men sen hade jag tenta som inte gick bra och då kändes det inte kul alls,..
Har oxå senaste veckorna haft mycket tankar i huvudet och jag kände att jag behövde få komma bort och rensa huvudet lite...

Västerås är min lilla "safe haven", min tillflyktsort, jag mår alltid bättre när jag åker härifrån än vad jag gjorde när jag kom hit..

Love underbara västerås





Söndag är dejtdag!!




Idag söndag den 7 November ska bli en söndag som inte är lik andra söndagar... Jag brukar tycka att söndagar är riktigt tråkiga och gråa!!! Men idag ska jag ha det trevligt och vara ute på staan en hel del!

Jag har 2 dejter idag!

Kl 11.00 Brunch i Stan med min bästa vän Camilla =))

Kl 14.00 Fika med Emilia, som är gravid och beräknas föda om någon vecka!!

Sen ikväll ska jag bara mysa hemma med min katt Moshii som just nu tar en morgon tupplur!!


Det ska bli skönt att komma ut på en söndag oftast blir man så hemma bunden på söndagar för hela världen känns helt död när man vaknar vilket brukar vara runt 14 på en söndag för min del, men nu är jag uppe och pigg och glad och ska utnyttja vare sekund utav den här dagen!!!

Hoppas ni har det lika fint!!

PS: Min nacke är bättre men det gör fortfarande lite ont, ska smörja in såndär voltaren gel nuuu och sen köpa ett värmeplåster som ger 40graders värme i 12 timmar på apoteket i stan!!!

Peace
Betousi



Vill inte sova

Jag vill inte sova för om jag sover så missar jag livet. Jag vill vara vaken och leva varje sekund av varje minut av varje timme av varje dygn! Idag lördag var en okej dag. Nacken gjorde ont och bidrog till att jag inte kunde göra allt som jag verkligen ville göra...jag hade stundvis väldigt tråkigt men senare på kvällen blev det roligare och nu ligger jag i sängen och vill inte somna! Nästa vecka ska jag börja på min praktik som pågar i 3veckor. Jag ska planera och genomföra 20lektioner i en lågstadieklass och resten av tiden ska jag observera olika undervisningar! Det ska bli roligt och spännande och den sista praktiken jag gör inom lärarutbildningen eftersom jag ska ta studieuppehåll i början av 2011 och börja läsa teatervetenskap! Men under praktiken ska jag göra mitt absolut bästa och gå ut med flaggan i topp !! Nu måste jag nog sova om jag vill att min nacke ska hinna bli bättre!! Jag skriver detta från min mobil så ni får ursäkta om det ser lite konstigt ut! Sov gott men vakna underbart!! Betousi

nackspärr är förjävligt



För några dagar sov min lillasyster över hos mig. Jag har en dubbelsäng men bara 1 kudde eftersom jag inte behöver flera. men när hon sov över då märkte jag ju att vi inte kunde dela på kudden så jag lät henne ha kudden och jag hade en handduk istället för kudde.

Dagen efter märkte jag att min nacke var spänd men jag tänkte att det går nog över. För varje dag som har gått har det gjort mer och mer ont och jag har smörjt in med tigerbalsam och voltareèn gel men det har inte gått över.
Igår natt var det så himla kallt i min lägenhet och jag fick sova med 2 täcken, mjukisbyxor, långarmad tröja, strumpor och MÖSSA!! jag tror att kylan påverkade min nacksmärta för när jag vaknade imorse hade jag en sån i helvette jädrans nackspärr!!

har knappt kunnat röra mig och det gör ont att röra på huvudet. Nu sitter jag med en värmekudde runt nacken som är insmord i 5dl voltareen kräm..tyyppp... hoppas det blir bättre!!




Ge upp allting för din dröm?





"Imagine if the only way to reach your true goal and dream in life was by giving up everything material in your life and live without any money...would you do it??" ~~betousi~~








Nothing





"Nothing can come of nothing"
~~
William Shakespeare~~


Det här citatet från Shakespeare är ett citat som går runt i mitt huvud just nu.
Inget kan komma utav inget


Vill man ha något så måste man kämpa för det.
Det behöver inte vara något stort. Det kan vara småsaker. Saker i vardagen. Relationer. Utmaningar. Upplevelser. Erfarenheter. Kärlek. Vänskap. Ekonomi. Matriella saker. Karriär.

Sitter du bara hemma? Ligger du bara och sover hela dagarna?
Då kommer du oxå att få precis just det! En massa sittandes och en massa massa sömn.Inget mer.

Om ett barn ska skapas och bli till måste faktiskt en eller två personer aktivt föra något. Om en blomma ska växa och få liv så måste faktiskt någon eller något plantera ett frö. Om ett hus ska byggas måste det finnas arkitekter, ingenjörer och byggare som ser till så att det blir byggt.
Helt enkelt, något måste göras för att något ska skapas.

Tänk att jag alltid har vetat det. Att så många har sagt det åt mig. Men att jag inte förrens NU har accepterat det!
Livet är kort har jag hört men för mig har det alltid kännts som att livet är så långt och att det finns så mycket tid och att saker kommer lösa sig eventuellt, så småningom, om en snar framtid..

Men så är det inte.
Saker löser sig bara om du gör något för att de ska lösa sig.
Och jag har äntligen begripit det.
Väldigt sent, kanske, men nu vet jag detta
och kommer att leva efter denna nya kunskap.




Det känns som En bra dag



Idag har jag varit vaken sen kl 6 och är super pigg, nu ska jag iväg på ett läkarbesök och sen ska jag plugga en hel del, ska oxå planera in något roligt till kvällen,..kom gärna med tips!

Det känns som att det kommer att bli en bra dag idag..
Peace



Böcker och Läsning



"Books are not men and yet they stay alive"
~ Stephen Vincent Benet ~


Jag har köpt 2 böcker den här veckan!

Den första boken
heter "Bli av med din oro; med kognitiv beteendeterapi" skriven av psykologen Robert L. Leahy och är en hjälp för att sluta oroa sig för personer som oroar sig väldigt mycket!

Jag har läst till sida 103 och den är rätt bra med olika övningar man ska göra och olika metoder som finns för att sluta oroa sig för allting. Ikväll ska jag sitta och göra några utav dessa övningar som jag har valt ut eftersom jag tror de passar in på mig.

BetousiBetousiBetousiBetousi
pocket kostar ca 70kr


Den andra boken jag köpte heter "Tre Sekunder" skriven av Roslund&Hellström och handlar om en man som lever ett dubbelliv. Ett med en älskad fru och två små pojkar, en familj han vill skydda till varje pris. Och ett annat, hemligt, där han varje dag riskerar att förlora allt.

Han tvingas ta makten på ett av Sveriges tyngsta fängelser. På uppdrag av polisen. På uppdrag av maffian. Han inser att han från och med nu är ensam, inte kan lita på någon och att han i det ögonblick han avslöjas blir lika farlig för båda sidor. Han kallar sig Paula och vet att det tar exakt tre sekunder att dö.


Boken blev utsedd till bästa svenska kriminalroman 2009 av Svenska Deckarakademin!

betousibetousibetousibetousi

pocket kostar ca: 77kr
har läst till sida 35 och den är lite seg i början känner jag men den har fått så mycket bra recensioner så jag hoppas att den blir bättre!




Onsdag 3 november



Ja nu är det redan november och jag har inte hunnit skriva så mycket på bloggen de senaste dagarna.

Jag har haft lite fullt upp med olika saker, bland annat har jag bestämt mig hur jag ska göra med studierna.

Planen är fölljande:

Läsa klart denna termin och ta alla poäng.
Ta ett studieuppehåll i mina lärarstudier i Januari 2011.
Börja läsa teatervetenskap i början av VT 11
Ta en kandidat examen i teatervetenskap VT2012
Söka in till teaterregi magister/master programmet på Dramatiska Institutet hösten 2012.
Kommer jag in så är det bara att köra hårt, annars får jag försöka igen, 2013, 2014 osv..

Jag ska ta en sak i taget.

Just nu ska jag satsa på det som är kvar utav den här terminen.
Mitt stora mål är att komma in på teaterregi på Dramatiska Institutet men jag måste jobba väldigt väldigt hårt för det och det är jag beredd på att göra!

teater är mitt livs passion och jag vill hålla på med det varje dag






Livet är Läskigt




Ibland är jag rädd. Det är läskigt. Man vet inte vad som kommer att hända. Vissa saker kan man styra själv men andra saker har man ingen som helst kontroll över och det är läskigt.
Ibland är man så rädd så att man inte klarar av att göra vissa grejjer!

Ska det vara så?



Time goes very slowly right now




Jag vet att tiden går fort i allmänhet, helt plötsligt är år 2010 slut innan man ens hann förstå att det har börjat!
Men för mig, just nu, i detta ögonblick, i denna del av mitt liv...så går tiden väldigt väldigt sakta..

Kan inte någon hända nu som sätter fart på tiden, på livet, på allting..
Vill känna den där längtan till att vakna på morgonen och springa ut i världen och upptäcka, uppleva och erfara!!

Jag har roligt, det har jag, och jag trivs med livet, men det går sakta vill ha en förändring, vill ha en power-boost..

Igår vända jag på Söndagen och gick på bio med mamma, pappa och saman, vi såg Saw3D, jag tyckte den var bra (dock ej 3D effekterna dem var riktigt dåliga) mamma och pappa tyckte att det var en bra Saw film, riktigt äcklig..
Den enda som var helt missnöjd var Saman, haha, han var så besviken efteråt, jag tyckte lite synd om honom!

Men det var riktigt trevligt!
Innan det åt jag middag hemma hos föräldrarna, Ab-Gosht :) det är en traditionell persisk rätt!
Väldigt gott var det!

Så igår Söndag blev trots allt en bra dag,...jag ska se om jag kan vända på den här måndagen oxå..

försöka går ju!!

peace
Betousi



RSS 2.0